• Attracties
  • Arboretum

In het hart van de Ardennen nodigt de rustige streek Vaux-sur-Sûre je uit om te ontspannen. Als je langskomt, vergeet dan niet het arboretum te gaan bewonderen!

Een sculptuur van een everzwijn, embleem van de provincie Luxemburg, verwelkomt je aan de ingang van het arboretum.

Het arboretum van Vaux-sur-Sûre

In dit beschermde gebied groeien 70 verschillende soorten waaronder:

  • beuk
  • ahorn
  • lijsterbes
  • hazelaar

Al deze bomen die de omliggende bossen bevolken worden geïdentificeerd door middel van platen die aan de basis van de boomstammen zijn bevestigd.

Ontdek ook de ruimte Jean-Pierre Blanc, een initiatief van de stedenband tussen Vaux-sur-Sûre en Vaux-Allier (FR). Een paar eiken in het bos van Tronçais herinneren aan hem.

Genoeg om een frisse neus te halen!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden