• Attracties
  • Arboretum

In het hart van de Ardennen nodigt de rustige streek Vaux-sur-Sûre je uit om te ontspannen. Als je langskomt, vergeet dan niet het arboretum te gaan bewonderen!

Een sculptuur van een everzwijn, embleem van de provincie Luxemburg, verwelkomt je aan de ingang van het arboretum.

Het arboretum van Vaux-sur-Sûre

In dit beschermde gebied groeien 70 verschillende soorten waaronder:

  • beuk
  • ahorn
  • lijsterbes
  • hazelaar

Al deze bomen die de omliggende bossen bevolken worden geïdentificeerd door middel van platen die aan de basis van de boomstammen zijn bevestigd.

Ontdek ook de ruimte Jean-Pierre Blanc, een initiatief van de stedenband tussen Vaux-sur-Sûre en Vaux-Allier (FR). Een paar eiken in het bos van Tronçais herinneren aan hem.

Genoeg om een frisse neus te halen!

Office du TourismeRue Sous le Bî 2,6640Vaux-sur-Sûre
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden