• Attracties
  • Arboretum
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Park/tuin

Het arboretum van de Vecquée, dat een echt bosmuseum is, bestaat niet alleen uit een prachtig park, maar tevens uit een teelt- en proefstation.

Het Bos van de Vecquée

Het Bos van de Vecquée strekt zich uit over 670 ha, en grenst in het noorden aan de stad Seraing, het oosten het dorp Boncelles, het zuiden de route van de Condroz en het westen het bos van Neuville. De hoogte varieert tussen 120 en 270 m.

Het arboretum

Je ontmoet veel essentiële bomen in het arboretum van 6 ha, in het Bos van de Vecquée, met name:

  • loofbomen en harsachtigen van Europa, Azië en Amerika, waaronder zeldzame soorten
  • een sequoia van de Californische coniferenfamilie, die in 1916 geplant is

Bekijk Seraing vanuit een ander perspectief in het Bos van de Vecquée!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden