• Attracties
  • Arboretum
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Het arboretum van de Vecquée, dat een echt bosmuseum is, bestaat niet alleen uit een prachtig park, maar tevens uit een teelt- en proefstation.

Het Bos van de Vecquée

Het Bos van de Vecquée strekt zich uit over 670 ha, en grenst in het noorden aan de stad Seraing, het oosten het dorp Boncelles, het zuiden de route van de Condroz en het westen het bos van Neuville. De hoogte varieert tussen 120 en 270 m.

Het arboretum

Je ontmoet veel essentiële bomen in het arboretum van 6 ha, in het Bos van de Vecquée, met name:

  • loofbomen en harsachtigen van Europa, Azië en Amerika, waaronder zeldzame soorten
  • een sequoia van de Californische coniferenfamilie, die in 1916 geplant is

Bekijk Seraing vanuit een ander perspectief in het Bos van de Vecquée!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden