• Attracties
  • Arboretum
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Park/tuin

Het arboretum van de Vecquée, dat een echt bosmuseum is, bestaat niet alleen uit een prachtig park, maar tevens uit een teelt- en proefstation.

Het Bos van de Vecquée

Het Bos van de Vecquée strekt zich uit over 670 ha, en grenst in het noorden aan de stad Seraing, het oosten het dorp Boncelles, het zuiden de route van de Condroz en het westen het bos van Neuville. De hoogte varieert tussen 120 en 270 m.

Het arboretum

Je ontmoet veel essentiële bomen in het arboretum van 6 ha, in het Bos van de Vecquée, met name:

  • loofbomen en harsachtigen van Europa, Azië en Amerika, waaronder zeldzame soorten
  • een sequoia van de Californische coniferenfamilie, die in 1916 geplant is

Bekijk Seraing vanuit een ander perspectief in het Bos van de Vecquée!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden