• Tentoonstelling

Het CID-Grand Hornu organiseert een tentoonstelling die gewijd is aan de nieuwe uitdagingen die het gevolg zijn van het watertekort op onze planeet: Na de droogte. Te zien in Boussu van 14 maart tot 25 juli 2021.

Menselijke activiteiten verstoren de natuurlijke watercyclus. Overstromingen, vervuiling en waterschaarste komen vaak voor.

Zonder water is veel van het leven op aarde gewoon niet mogelijk. Sommige gevolgen zijn reeds merkbaar. Deze omvatten:

  • de verarming van biotopen en dus de dood van vele soorten planten en dieren
  • het onevenwicht in de voedselketen, een reëel gevaar voor organische levensvormen
  • de stijgende zeespiegel

Wat is er te zien op de tentoonstelling?

Wat als bescheiden of ambitieuze ontwerpprojecten, artistieke, (bio)technologische of hybride methoden zouden kunnen bijdragen aan het onderzoek naar de waterproblematiek? Ontdek hun standpunt over de schaarste, vervuiling, overstromingen, woestijnvorming...

Waterschaarste vormt een grote bedreiging voor de mondiale ontwikkeling. 21 ontwerpers nodigen je uit om na te denken bij CID-Grand-Hornu!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 14 maart tot 25 juli 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden