• Attracties
  • Religieus erfgoed
In 1152 doet Henri de Blinde, Graaf van Namen, afstand van de kerk van Leffe ten behoeve van de norbertijnen van Floreffe. Het klooster dat bij deze gift hoorde, werd in 1200 een abdij.
De huidige gebouwen die in de 17de en 18de eeuw opnieuw werden opgetrokken en in 1794 werden geplunderd door revolutionairen, werden in 1816 verkocht om tot werkplaatsen te worden verbouwd.
In 1903 werden ze opgekocht door verbannen Franse norbertijnen en vanaf 1931 gerestaureerd door hun Vlaamse geloofsbroeders uit Tongerlo, die er weer een abdij van maakten.
De abdij heeft tegenwoordig een dubbele binnenhof. Het abdijgedeelte uit de 17de eeuw en gerenoveerd in 1747, ligt naast het gastendeel uit 1604. De oude bibliotheek die los van de abdij staat, is als lagere school in gebruik.
Bezoeken:
Woensdag, zaterdag en zondag om 15u (behalve 6 juni, 14, 15 en 28 augustus of ander bericht). Duur: maximaal 1 uur.
Open Monumentendagen (2de weekend van september): de abdij kan regelmatig bezocht worden. Neem contact met ons op.
Groepen: vooraf contact opnemen met de abdij.
Vrije toegang.
Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden