• Museum of interpretatiecentrum

De voormalige militaire mess van Bastogne, met zijn vele antieke voorwerpen en opvallende opbouw, is omgevormd tot een museum gewijd aan de Slag om de Ardennen en biedt een onderdompeling in deze tragische episode van de Tweede Wereldoorlog.

Authentieke collecties

Bewonder in het bijzonder de uniformen en persoonlijke spullen die toebehoorden aan luitenant-generaal George S. Patton.

Duik in het hart van de strijd met diavoorstellingen en honderden realistische modellen.

Een meeslepende ervaring

In de kelder van het museum kan je je aan de hand van authentieke geluiden een beeld vormen van het dagelijkse leven van de bevolking die beschutting zocht tijdens een bombardement in december 1944.

Een plaats vol geschiedenis

Het 101st Airborn Museum diende als officiersmess van het 2e regiment van Ardense Jagers. Het werd gebouwd in 1936 en werd bezet door de Wehrmacht van mei 1940 tot september 1945. Daarna namen de Amerikaanse troepen er hun intrek tot halverwege 1945.

Na de oorlog werd de mess door het Rode Kruis omgevormd tot een noodziekenhuis.

Het museum, een thuis voor veteranen

Het museum is bedoeld als een thuis voor veteranen en hun families. Ze worden er geholpen bij hun onderzoek.

 

Contact

Avenue de la Gare 11-13,6600Bastogne
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - EN - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden