• Tentoonstelling

Van 4 december 2021 tot 13 maart 2022 nodigt het Keramisch Centrum van de Federatie Wallonië-Brussel je uit om de eerste grote solotentoonstelling van de Franse kunstenares Alice Lothon in La Louvière te ontdekken.

Over de kunstenares

Alice Lothon, afgestudeerd aan de Beaux-Arts de Paris en de enige keramiste die lid is van La Ruche, een kunstenaarsstad in het hart van de Montparnasse, is een kunstenares-plastica wier praktijk schommelt tussen collage en keramiek, het figuur en het schrift.

In 2019 nam ze voor het eerst deel aan de hedendaagse keramiekbeurs, C14-PARIS en won de Prix Résidence.

Over de tentoonstelling

Sinds het voorjaar van 2020 reist Alice Lothon heen en weer tussen La Ruche en Keramis om de tentoonstelling Grande Ourse vorm te geven. Voor deze tentoonstelling haalt Alice Lothon haar inspiratie uit:

  • de rijke collecties van het museum
  • Belgisch surrealisme
  • de tarot, een kaartspel met waarzeggerij en mystieke eigenschappen. Op deze manier wordt elke kaart van de tarot getransformeerd in een nuttig voorwerp.

Een cultureel evenement dat je deze winter niet mag missen in La Louvière.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 04 december 2021 tot zondag 13 maart 2022.

  • dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • woensdag tot en met zondag: van 10.00 tot 18.00 uur
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden