• Tentoonstelling

Het Collectif Huma organiseert in het Museum van de Mijnen en Duurzame Ontwikkeling de fototentoonstelling en het parcours What the foot?!, van 1 juli tot 29 augustus. Wie beweert nog dat voetbal geen sport is voor meisjes?

Een nog nooit eerder vertoonde expo over vrouwenvoetbal

Sommigen denken dat voetbal geen sport is voor meisjes. Maar er zijn vooral "zij" - speelsters, trainers, supporters, scheidsrechters, journalisten - die genieten van het spelletje.

Het Collectif Huma is een groep van ervaren fotografen en reporters en onderzoekt in welke mate voetbal een invloed heeft op de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen en gendergelijkheid, via een reeks reportages uit de vier hoeken van de wereld, van België tot India via Palestina, Benin, of Mexico.

Sport als emancipatiemiddel

De lenzen van de fotografen worden je ogen en laten je begrijpen hoe belangrijk een sport is voor de emancipatie van de vrouw. Je ontdekt hun verhalen, wat ze met sport hebben bereikt: ze hebben sociale barrières doorbroken, horizonten verruimd, prestaties geleverd, hun ervaring doorgegeven en andere jonge meisjes geïnspireerd. De essentiële waarden van de sport worden op die manier naar voren gebracht: zelfoverstijging, het plezier in het spelletje, de teamgeest, het samenkomen en de steun. De expo brengt in het bijzonder een zeer mooi eerbetoon aan zij die de maatschappij op het verkeerde been zetten, die vooroordelen dribbelen en conventies buitenspel zetten.

De ideale ontvangstruimte

Deze tentoonstelling heeft haar plaatsje niet gestolen in het Museum van de Mijnen en Duurzame Ontwikkeling, aangezien gendergelijkheid, rechtvaardigheid en vrede behoren tot de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die de VN heeft vooropgesteld en tegen 2030 moeten worden bereikt.

Dit project werd in 2019 bekroond met de Belfius Persprijs, in de categorie 'coup de coeur'. Kom zeker een kijkje nemen!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 01 juli tot 29 augustus 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden