pdf

L'Aigle d'Or, Bistrot de Terroir® in Luik

  • Typisch(e) café & brasserie

 

L'Aigle d'Or is een Bistrot de Terroir®, gelegen in de buurt van het Guillemins-treinstation in Luik. Geniet van het menu, je neemt de volgende trein wel.

Eigenaar Jamy verwelkomt je in deze typische Luikse bar waar goed humeur en lokale producten worden gecombineerd.

De bieren

  • 14 bieren van het vat
  • L'Aiglon, gebrouwen door de Minne-brouwerij in Bayonville.
  • 150 referenties op fles

Een hapje eten

  • Op het brasseriemenu staan zelfgekookte lokale producten centraal.
  • De frieten worden nog met de hand geschild, met een mes gesneden en in rundervet gekookt.
  • De gehaktballen behoren tot de bekendste in de provincie Luik.

De wijn

Er zijn ongeveer twintig wijnjaren beschikbaar. Jamy was ook een halve finalist in de wedstrijd voor Beste Sommelier van België in 2006.

Erkenningen

L'Aigle d'Or werd benoemd tot gouverneur van de Trappe-brouwerij, bevoorrechte partner van de Chimay-brouwerij, Erepelgrim voor de Saint-Feuillienbrouwerij en Gerst-adviseur van de Orde van Sikaru.

Bistrot de Terroir®

Dit label onderscheidt de typische cafés van Wallonië en garandeert je een vriendelijk en kwalitatief hoogstaand onthaal. Een vestiging met het label Bistrot de Terroir® heeft als doel je kennis te laten maken met de specialiteiten van de regio.

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met het restaurant dat je interesseert.