0Resultaten

Op koopjesjacht gaan is een nationale sport in Wallonië en de rommelmarkten op zondag zijn de plaats van afspraak voor allerhande koopjeszoekers. Een rommelmarkt is ook de ideale gelegenheid om samen een biertje te drinken en de laatste nieuwtjes van het dorp of de wijk uit te wisselen. 

De meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Meer weten
 

 

Kleine en grote rommelmarkten voor iedereen

Verkopers en nieuwsgierigen ontmoeten elkaar bij de meest diverse spullen van op zolder. Sommige rommelmarkten zijn beroemd en trekken veel bezoekers, vooral als de zon van de partij is. De rommelmarkt van Saint-Gilles in Luik, de rommelmarkt van Welkenraedt en de zijn er zo enkele.

Andere zoals La Batte, die elke zondagochtend plaatsvindt aan de oevers van de Maas in Luik, hebben al lang geleden erkenning gekregen tot ver buiten onze grenzen. De Luikenaren komen er hun fruit en groenten kopen, maar je vindt er nog heel wat meer. La Batte is zowel een gewone markt als een rommelmarkt en biedt je een breed scala aan producten voor je avondeten, je lectuur of de uitbreiding van je garderobe. Hier heerst een unieke sfeer die je minstens één keer in je leven moet komen opsnuiven. 

Vul je mandje naar hartenlust op een plaatselijke markt

De plaatselijke markten zijn doorgaans rustiger en vinden plaats op een weekdag of in het weekend. Je vindt ze in Andenne, Florennes, Waver, Auvelais, Soignies en op nog veel andere plaatsen.

Als je van themamarkten houdt, dan kan je terecht op de 1900-markt van Marche-en-Famenne of de dag van de tweedehands boekenverkopers in Nijvel of de boerenmarkt van Orgeo.

 

Plaats

Vanaf