Exporteer naar Export Pdf Export xls

Kom je ook snuisteren op de rommelmarkten in Wallonië?

0 Resultaten

Op koopjesjacht gaan is een nationale sport in Wallonië en de rommelmarkten op zondag zijn de plaats van afspraak voor allerhande koopjeszoekers. Een rommelmarkt is ook de ideale gelegenheid om samen een biertje te drinken en de laatste nieuwtjes van het dorp of de wijk uit te wisselen. 

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

Raadpleeg de lijst.

We raden je aan om vooraf contact op te nemen met de dienstverlener of om zijn website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. 

Welkom terug!

 

Kleine en grote rommelmarkten voor iedereen

Verkopers en nieuwsgierigen ontmoeten elkaar bij de meest diverse spullen van op zolder. Sommige rommelmarkten zijn beroemd en trekken veel bezoekers, vooral als de zon van de partij is. De rommelmarkt van Saint-Gilles in Luik, de rommelmarkt van Welkenraedt en de petite Batte van Bomal zijn er zo enkele.

Andere zoals La Batte, die elke zondagochtend plaatsvindt aan de oevers van de Maas in Luik, hebben al lang geleden erkenning gekregen tot ver buiten onze grenzen. De Luikenaren komen er hun fruit en groenten kopen, maar je vindt er nog heel wat meer. La Batte is zowel een gewone markt als een rommelmarkt en biedt je een breed scala aan producten voor je avondeten, je lectuur of de uitbreiding van je garderobe. Hier heerst een unieke sfeer die je minstens één keer in je leven moet komen opsnuiven. 

Vul je mandje naar hartenlust op een plaatselijke markt

De plaatselijke markten zijn doorgaans rustiger en vinden plaats op een weekdag of in het weekend. Je vindt ze in Andenne, Florennes, Waver, Auvelais, Soignies en op nog veel andere plaatsen.

Als je van themamarkten houdt, dan kan je terecht op de 1900-markt van Marche-en-Famenne of de dag van de tweedehands boekenverkopers in Nijvel of de boerenmarkt van Orgeo.