0Resultaten

Plaats

Vanaf

Soort evenement

Thema

Naam

Op koopjesjacht gaan is een nationale sport in Wallonië en de rommelmarkten op zondag zijn de plaats van afspraak voor allerhande koopjeszoekers. Een rommelmarkt is ook de ideale gelegenheid om samen een biertje te drinken en de laatste nieuwtjes van het dorp of de wijk uit te wisselen. 

smiley Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek. Hieronder vindt u een lijst met toegankelijke musea en attracties.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
 

 

Kleine en grote rommelmarkten voor iedereen

Verkopers en nieuwsgierigen ontmoeten elkaar bij de meest diverse spullen van op zolder. Sommige rommelmarkten zijn beroemd en trekken veel bezoekers, vooral als de zon van de partij is. De rommelmarkt van Saint-Gilles in Luik, de rommelmarkt van Welkenraedt en de petite Batte van Bomal zijn er zo enkele.

Andere zoals La Batte, die elke zondagochtend plaatsvindt aan de oevers van de Maas in Luik, hebben al lang geleden erkenning gekregen tot ver buiten onze grenzen. De Luikenaren komen er hun fruit en groenten kopen, maar je vindt er nog heel wat meer. La Batte is zowel een gewone markt als een rommelmarkt en biedt je een breed scala aan producten voor je avondeten, je lectuur of de uitbreiding van je garderobe. Hier heerst een unieke sfeer die je minstens één keer in je leven moet komen opsnuiven. 

Vul je mandje naar hartenlust op een plaatselijke markt

De plaatselijke markten zijn doorgaans rustiger en vinden plaats op een weekdag of in het weekend. Je vindt ze in Andenne, Florennes, Waver, Auvelais, Soignies en op nog veel andere plaatsen.

Als je van themamarkten houdt, dan kan je terecht op de 1900-markt van Marche-en-Famenne of de dag van de tweedehands boekenverkopers in Nijvel of de boerenmarkt van Orgeo.