• Tentoonstelling

 

De tentoonstelling Roy Lichtenstein - Verschillende visies blikt terug op het werk van een van de grootste meesters van de 20e-eeuwse Amerikaanse popart. Niet te missen in het BAM van Bergen.

Lichtensteins kunst herken je meteen. Ze is geïnspireerd op reclame en zijn industriële producties. Zijn meest geliefde thema's zijn objecten, vrouwenfiguren en strips.

Lichtenstein is voortdurend op zoek naar nieuwe media - email, keramiek, plexiglas, Rowlux.

Voor het eerst in België laat deze uitzonderlijke tentoonstelling zien hoe elementen uit verschillende culturen samenkomen in zijn werk om behandeld te worden met zijn karakteristieke poptouch.

Wat is er te vinden op de tentoonstelling Lichtenstein?

Bewonder een absoluut verrassende verscheidenheid aan technieken door middel van een honderdtal werken (prenten, beeldhouwwerken, wandtapijten, spandoeken...), gepresenteerd in een retrospectieve reis die verband houdt met de thema's die de kunstenaar na aan het hart liggen.

Een echte reflectie op de consumptiemaatschappij, een bevraging van de mechanische reproduceerbaarheid van kunstwerken. Een mustsee in het BAM!

Contact

BAMRue Neuve 8,7000Mons
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van zaterdag 05 december 2020 tot zondag 18 april 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden