pdf

Peter Mitchell – A New Refutation of the Viking 4 Space Mission | Fotografiemuseum

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Van zaterdag 26 september 2020 tot zondag 17 januari 2021.

 

De fototentoonstelling van Peter Mitchell, "A New Refutation of the Viking 4 Space Mission", in het Fotografiemuseum van Charleroi zal je zeker raken.

De kunstenaar

Peter Mitchell begon in 1974 met het fotograferen van Leeds (Engeland) als vrachtwagenchauffeur en reisde regelmatig door de stad. 

Door middel van zijn foto's tekent hij het sociaal-economische portret van het stadje en zijn inwoners. In lijn met de toenmalige samenzweringstheorieën schrijft hij zijn foto's toe aan kleine groene buitenaardse wezens op ontdekking door de stad. 

Te zien op de tentoonstelling

Je ontdekt via foto's de kleine winkeltjes, fabrieken en arbeiders van de stad Leeds in de jaren zeventig van de vorige eeuw. 

Dankzij de aantekeningen die de kunstenaar heeft gemaakt, heb je toegang tot humoristische bijschriften die je dichter bij elke persoon op de foto's brengen. 

Maak in het Fotomuseum kennis met Leeds, de Engelse zusterstad van Charleroi.

 

Openingstijden

Van zaterdag 26 september 2020 tot zondag 17 januari 2021.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.