• Tentoonstelling

Het Keramiekcentrum van La Louvière (Keramis) nodigt je uit om in de voetsporen te treden van de Boch-fabriek, die nog altijd stevig verankerd is in het hart van de Wolvenstad. Volg dit initiatieparcours van 26 juni tot 7 november 2021.

2 eeuwen geschiedenis

  • Het aardewerkimperium via mythische figuren zoals Charles Catteau, Anna Boch of Raymond-Henri Chevallier, en minder bekende kunstenaars die ook bijdroegen tot de faam van de fabriek. 
  • Videoverhalen van voormalige arbeiders en gastontwerpers over hun dagelijks leven in het hart van de fabriek. 
  • De afdeling sanitair van de fabriek zal worden geëerd door Jean-François Stach, een voormalige werknemer van Boch.
  • Werken van de fotografe Véronique Vercheval en de schrijver en regisseur Daniel Adam over de sociale bewegingen en de projecten die daaruit zijn voortgekomen. 
  • Informatiegids over de geselecteerde archieven, foto's en toneelstukken.

Een originele kijk op de geschiedenis van de aardewerkfabriek Boch

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Het Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 1 november 2021. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 26 juni tot 07 november 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden