• Tentoonstelling

Voor de eerste keer in België, in het kader van de Biënnale van Kunst en Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel in Bergen, wijdt het BAM van 9 oktober 2021 tot 30 januari 2022 een grote retrospectieve aan de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero.

Ontdekkingsparcours

  • De rondleiding neemt de bezoeker mee naar Botero's rijke wereld, die evenzeer geïnspireerd is door precolumbiaanse kunst en populaire iconografie als door Mexicaanse muurschilders of Italiaanse renaissancekunst.
  • De tentoonstelling brengt belangrijke werken samen die geleend zijn van prestigieuze musea, zoals het Guggenheim in New York, waaronder historische schilderijen die zelden aan een Europees publiek zijn getoond.
  • Schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken uit internationale particuliere collecties, met name uit Colombia, zullen eveneens aanwezig zijn.
  • Centraal in de tentoonstelling staan een vijftiental werken uit de weinig bekende collecties van het BAM, die de belangrijkste inspiratiebronnen van de Colombiaanse kunstenaar illustreren rond verschillende thema's: stillevens, naakten, genretaferelen...

Ga op ontdekking naar een veeleisend en vastberaden oeuvre sinds meer dan 70 jaar! 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 09 oktober 2021 tot zondag 30 januari 2022.

  • Van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur
  • Het museum sluit om 16.00 uur op 24 en 31/12
  • Het museum is gesloten op 3/12, 25/12 en 01/01
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden