• Tentoonstelling

Het thema van de tentoonstelling Staged Bodies is de enscenering van het lichaam in de postmoderne fotografie. Te zien in het Musée L in Louvain-la-Neuve, van 16 oktober 2020 tot 24 januari 2021.

Aan het einde van de vorige eeuw ontstonden 3 belangrijke trends in de fotografie:

  • de verschuiving van modernisme naar postmodernisme, gekoppeld aan discoursen over gender, identiteit en feministische theorieën...
  • de ontwikkeling van lichaamskunst en performance
  • de overgang van straatfotografie naar geënsceneerde fotografie.

In die tijd werd de behandeling van het lichaam radicaal getransformeerd: het natuurlijke en permanente lichaam werd getransformeerd in een ideologisch bepaald en herbouwbaar lichaam.

Geënsceneerde fotografie

In fotografische termen komt dit overeen met het opgeven van een documentaire benadering ten gunste van "geënsceneerde fotografie", een geënsceneerde fotografie die, in plaats van te claimen de werkelijkheid te reproduceren, deze theatraliseert.

Een tentoonstelling om de vele manieren te ontdekken waarop het lichaam sinds 1970 in de kunstfotografie is geënsceneerd!

Contact

Musée LPlace des Sciences 3,1348Ottignies-Louvain-la-Neuve
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van vrijdag 16 oktober 2020 tot zondag 24 januari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden