pdf

Roy Lichtenstein - Verschillende visies | Poparttentoonstelling in het BAM van Bergen

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Van zaterdag 31 oktober 2020 tot zondag 07 februari 2021.

 

De tentoonstelling Roy Lichtenstein - Verschillende visies blikt terug op het werk van een van de grootste meesters van de 20e-eeuwse Amerikaanse popart. Niet te missen in het BAM van Bergen.

Lichtensteins kunst herken je meteen. Ze is geïnspireerd op reclame en zijn industriële producties. Zijn meest geliefde thema's zijn objecten, vrouwenfiguren en strips.

Lichtenstein is voortdurend op zoek naar nieuwe media - email, keramiek, plexiglas, Rowlux.

Voor het eerst in België laat deze uitzonderlijke tentoonstelling zien hoe elementen uit verschillende culturen samenkomen in zijn werk om behandeld te worden met zijn karakteristieke poptouch.

Wat is er te vinden op de tentoonstelling Lichtenstein?

Bewonder een absoluut verrassende verscheidenheid aan technieken door middel van een honderdtal werken (prenten, beeldhouwwerken, wandtapijten, spandoeken...), gepresenteerd in een retrospectieve reis die verband houdt met de thema's die de kunstenaar na aan het hart liggen.

Een echte reflectie op de consumptiemaatschappij, een bevraging van de mechanische reproduceerbaarheid van kunstwerken. Een mustsee in het BAM!

 

Openingstijden

Van zaterdag 31 oktober 2020 tot zondag 07 februari 2021.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.