• Tentoonstelling

 

De fototentoonstelling van Peter Mitchell, "A New Refutation of the Viking 4 Space Mission", in het Fotografiemuseum van Charleroi zal je zeker raken.

De kunstenaar

Peter Mitchell begon in 1974 met het fotograferen van Leeds (Engeland) als vrachtwagenchauffeur en reisde regelmatig door de stad. 

Door middel van zijn foto's tekent hij het sociaal-economische portret van het stadje en zijn inwoners. In lijn met de toenmalige samenzweringstheorieën schrijft hij zijn foto's toe aan kleine groene buitenaardse wezens op ontdekking door de stad. 

Te zien op de tentoonstelling

Je ontdekt via foto's de kleine winkeltjes, fabrieken en arbeiders van de stad Leeds in de jaren zeventig van de vorige eeuw. 

Dankzij de aantekeningen die de kunstenaar heeft gemaakt, heb je toegang tot humoristische bijschriften die je dichter bij elke persoon op de foto's brengen. 

Maak in het Fotomuseum kennis met Leeds, de Engelse zusterstad van Charleroi.

Contact

Musée de la PhotographieAvenue Paul Pastur 11,6032Charleroi
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van dinsdag 01 december 2020 tot zondag 31 januari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden