• Tentoonstelling

De tentoonstelling Our Common Heritage biedt een geheel nieuwe benadering van de geschiedenis van de grensoverschrijdende gebieden van de Grotere Regio, vanaf de Eerste Wereldoorlog tot de oprichting van Europa. Te zien in Bastogne, van 4 maart tot 16 mei 2021.

Een gedeelde geschiedenis

Deze tentoonstelling maakt deel uit van een groot project dat de aandacht vestigt op een unieke bestemming voor in de herinnering van Europa.

Het vertelt de gemeenschappelijke geschiedenis van de grensbewoners tijdens de twee wereldconflicten en de eerste Europese opbouw.

Twee delen, vijf periodes

Echte getuigenissen van het burgerlijke en militaire leven, rijke regionale archiefdocumenten worden op twee manieren voorgesteld:

  • 5 gigantische fotoalbums
  • een immersieve zone die door middel van beeld en geluid de belangrijke gebeurtenissen uit deze geschiedenis overbrengt

De vijf behandelde historische perioden zijn :

  • de periode voor de eerste wereldoorlog
  • de Eerste Wereldoorlog
  • het interbellum
  • de Tweede Wereldoorlog
  • de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de Europese integratie

Een reizende tentoonstelling

Our Common Heritage wordt eerst voorgesteld in Bastogne, op een steenworp van het Bastogne War Museum, op de heuvel Mardasson, en zal tussen maart 2021 en mei 2022 Verdun, Hosingen, Saarbrücken en Luik aandoen.

De toegang is gratis!

Terugkijken op jaren van oorlog, om vrede op te bouwen...

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 04 maart tot 16 mei 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden