• Tentoonstelling

Oude kiezelstenen en edelstenen is een expo met twee luiken die je kan zien de Gallo-Romeinse ruimte van Ath en in het Stenenmuseum van Maffle, van 27 september 2020 tot 2 mei 2021.

Ontdek de steen, een grondstof die haar stempel gedrukt heeft op het erfgoed van deze streek en waarvan we graag de geschiedenis leren kennen.

Mozaïek, vloer of muurbekleding, de steen is een geweldige grondstof voor het inrichten van woningen, maar wordt ook graag gebruikt in de juwelensector.

Een grondstof met veel facetten

De steen was alomtegenwoordig in de Romeinse oudheid, in de mijnen en als archeologisch voorwerp. Bewonder:

  • grote kolomkapitelen
  • kleine intaglio's of ringsteen
  • de gebruikelijke slijpstenen
  • rijk marmer uit Carrare of Tunesië
  • gemeentes in zandsteen of smalt
  • heiligen (standbeelden of religieuze elementen)

Tweeluikige expo

Een gewoon ticket geeft je toegang tot zowel de twee luiken van de tentoonstelling als tot de permanente collectie van de twee musea.

Fan van oude stenen? Kom naar Ath!

Contact

Espace gallo-romainRue de Nazareth 2,7800Ath
Musée de la PierreChaussée de Mons 419,7810Ath
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van zondag 27 september 2020 tot zondag 02 mei 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden