pdf

Le Trésor d'argent | Tentoonstelling in het Prehistomuseum van Flémalle

Sinds 18 mei openen enkele attracties en musea opnieuw hun deuren voor het Belgische publiek. Nederlanders moeten nog even wachten tot de grens met België opengaat.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Van vrijdag 25 oktober 2019 tot zondag 30 augustus 2020.

Le Trésor d'argent is een tentoonstelling die een verbazingwekkende beschaving voorstelt van 4000 jaar geleden in Spanje en die vandaag volledig vergeten is. In het Prehistomuseum van Flémalle, van 25 oktober 2019 tot 19 april 2020.

4000 jaar geleden...

  • Drie piramides rijzen op in de Egyptische woestijn.
  • De gigantische Ur ziggurat domineert Irak.
  • Het luxueuze stenen paleis in Knossos beslaat meer dan 10.000 m² op Kreta.

En in West-Europa?

We zien alleen kleine boerendorpjes en aarden huizen.

Behalve... in het zuidoosten van Spanje, waar een krachtige beschaving van metaalbewerkers ontstaat die de eerste staat in West-Europa heeft gecreëerd: de beschaving van El Argar!

Waarom is ze helemaal vergeten? Deze vraag probeert de tentoonstelling in het Prehistomuseum te beantwoorden.

Bezoek de tentoonstelling Trésor d'argent

Opgravingen hebben graven aan het licht gebracht waarvan de inhoud een ongelijke samenleving en de nieuwe status van geld, een waar symbool van macht, aan het licht brengt.

Archeologen geloven dat het het kenmerk is van een elite die door fysieke, technologische en ideologische kracht haar codes en organisatie heeft opgelegd op een gebied van 33.000 km². 

 

Openingstijden

Van vrijdag 25 oktober 2019 tot zondag 30 augustus 2020.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.