pdf

Laurence Bibot. Studio Madame | Fotografie Museum van Charleroi

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Van 25 januari tot 20 september 2020.

 

Laurence Bibot. Studio Madame zijn videofragmenten waarin de Belgische kunstenaar persoonlijkheden interviewt. In het Fotografie Museum van Charleroi.

Laurence Bibot heeft altijd al een voorliefde gehad voor vermomming, voor het maken van gezichten: zoals Miss Bricola met Les Snuls, daarna in haar shows, echte portrettengalerijen waar clichés elkaar opvolgen, intonatie, het timbre van stemmen die stereotypen ontmaskeren.

Verbazingwekkende videofragmenten

De afgelopen jaren heeft Laurence Bibot, met de televisiearchieven als uitgangspunt, een serie korte fragmenten geproduceerd waarin vrouwelijke archetypen en bekende personages zijn vastgelegd:

  • Barbara
  • Juliette Gréco
  • Soeur Sourire
  • Amelie Nothomb

Het gaat over playbacks. Laurence Bibot reproduceert de lipbewegingen van de geïnterviewden wiens kostuums ze heeft aangetrokken: pruiken, sjaals, anachronistische bril, bloemrijke blouses en Chanel-pakken...

Maak kennis met Laurence Bibot in het Fotografie Museum van Charleroi!

 

Openingstijden

Van 25 januari tot 20 september 2020.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.