• Tentoonstelling

Het Kunstencentrum Les Drapiers in Luik presenteert een originele tentoonstelling van Jean Pierre Müller, internationaal gerenommeerd beeldend kunstenaar. Te zien in Luik, van 9 januari tot 20 februari 2021.

Jean Pierre Müller vult de zalen van Les Drapiers met 24 nooit eerder getoonde recente werken. De tentoonstelling dompelt je onder in het hart van een verhaal, een radeloze vlucht.

Jean Pierre Müller en textiel

Textiel neemt een centrale plaats in in de artistieke expressie van Jean Pierre Müller. Het is een flexibel materiaal dat rijk is aan geschiedenis en dat de complexiteit van de wereld weerspiegelt. Het biedt oneindig veel mogelijkheden voor het moduleren van transparanties, opaciteiten, diepten en nuances.

De kunstenaar speelt met sluiering en onthulling, de semantische en poëtische schokken die ontstaan door de combinatie van beelden door overlapping.

Wat is er te zien op de tentoonstelling?

Elke zaal is een universum dat onder meer de kwestie van de migratie of de status van minderheden in vraag stelt.

Je ziet er:

  • kleurrijke installaties op groot formaat, bestaande uit een superpositie van gedrukte sluiers, waarin beelden uit de Grote Geschiedenis en intieme verhalen met elkaar worden vermengd.
  • talrijke portretten
  • zeefdrukken op papier
  • tekeningen
  • schilderijen
  • een installatie gemaakt met de Congolese kunstenaar Aimé Mpané...

Een niet te missen hoogstaande tentoonstelling!

Contact

Les Drapiers,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van 09 januari tot 20 februari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden