• Tentoonstelling

In het MACS is een overzichtstentoonstelling te zien van Johan Muyle, een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van zijn generatie. Op de site van de Grand-Hornu, van 20 december 2020 tot 18 april 2021.

Wie is Johan Muyle?

Van zijn bescheiden assemblages tot zijn op maat gemaakte motorfietsen en zijn monumentale schilderijen is het werk van Johan Muyle gevoed door zijn vele ontmoetingen en samenwerkingen over de hele wereld.

Zijn geloof in een humanisme dat desondanks mishandeld wordt, groeit mee met de kennis, het geloof, de rituelen, de beeldtaal en de volksverhalen die hij ontdekt.

Door zijn werk stelt Johan Muyle ons vragen over de toestand van de wereld en de tegenstrijdigheden. Hij hekelt de menselijke ijdelheid, de barbaarsheid van regeringen en de hypocrisie van religies en de samenleving van het spektakel.

Hij viert ook de helden van de revolutie en het verzet.

Wat te zien op de tentoonstelling No room for regrets?

  • Emblematische beelden
  • Herziene installaties of installaties die nooit eerder in België werden getoond
  • Recente assemblages

De tentoonstelling is door de kunstenaar zelf opgevat als een meeslepende en interactieve reis door de belangrijkste periodes van zijn werk en in dialoog met de architectuur van het museum.

Een geweldige kans om deze bijzondere kunstenaar te ontdekken!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zondag 20 december 2020 tot zondag 18 april 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden