• Tentoonstelling

De Cité Miroir in Luik organiseert een nieuwe tentoonstelling onder de titel 'lllusions, vous n'allez pas y croire' die je onderdompelt in een wereld waar schijn vaak bedriegt. Ongelooflijke ervaringen te beleven van 27 februari tot 30 mei 2021.

Vertroebelde indrukken en meervoudige waarheden

Door optische illusies, tactiele of auditieve luchtspiegelingen zal je ervaren dat onze hersenen, hoe slim ze ook zijn, heel gemakkelijk voor de gek kunnen worden gehouden. Je zult van je stuk worden gebracht tijdens je bezoek.

Wat is het doel van deze tentoonstelling? Om de mechanismen beter te begrijpen die ons beoordelingsvermogen beïnvloeden en ons de wereld vanuit verschillende perspectieven doen zien.

Een wetenschappelijk peterschap

Albert Moukheiber, doctor in de cognitieve neurowetenschappen en klinisch psycholoog, is peter van het project. Hij komt tussen in de vorm van videofragmenten waarin hij de verschillende fasen van de tentoonstelling en hun inzet contextualiseert en toelicht.

Dit zal je ertoe aanzetten na te denken over je eigen standpunt, je verhouding tot normen en verschillen van mening en perceptie.

Stel je zintuigen op de proef in de Cité Miroir in Luik!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 27 februari tot 04 juli 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden