• Tentoonstelling

Keramis presenteert een tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenaar-ontwerper Hugo Meert. In La Louvière, van 20 maart tot 7 november 2021.

Wie is Hugo Meert?

Hugo Meert is hoogleraar keramiek aan de Academie van Charleroi. Zijn werk werd meermaals bekroond.

Zijn creaties, vaak zeer herkenbaar, zijn het resultaat van zijn nadenken over functionaliteit, esthetiek en design. Zijn verhalende objecten strikken het publiek door hun aantrekkelijke schoonheid.

Er zit iets heel Belgisch in het werk van Hugo Meert: een dosis surrealisme en bescheiden humor.

Wat is er te zien op de tentoonstelling?

Keramis heeft twee werken van de keramist in zijn collectie:

  • B.C. Hammer, een vergulde aardewerken hamer die het katholicisme en communisme omzeilt.
  • Fuck-T, een theepot die verontrust door de confrontatie aan te gaan met de finesse van thee en de rivaliteit van menselijke relaties.

In 2018 kwam Hugo Meert naar het Atelier van Keramis om een serieobject te creëren: Cool Coal, herbruikbare keramische ijsblokjes in de vorm van stukjes steenkool.

Voor de tentoonstelling 'Unbreakable' zal zijn werk worden uitvergroot door een unieke scenografie van de Belgische ontwerper Davy Grosemans.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 20 maart tot 07 november 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden