• Tentoonstelling

Giampaolo Amoruso, Umanita poetica is een tentoonstelling die te zien is in het Glasmuseum, op de site van het Bois du Cazier in Marcinelle, van 19 september 2020 tot 7 februari 2021.

Een kunstenaar

  • Giampaolo Amoruso, geboren in 1961 in Boussu in een familie afkomstig uit Sicilië, is op 15-jarige leeftijd als leerlingblazer in dienst getreden bij de Cristalleries de Boussu.
  • Daar had hij zijn eerste ervaringen met glas en werd hij zich ervan bewust dat dit materiaal hem in staat stelde zijn creativiteit te uiten.
  • Hij trainde, nam deel aan wedstrijden en had in 1987 zijn eerste tentoonstelling in Brussel.
  • In 1992 richtte hij zijn eerste werkplaats op in Boussu.

Poppen

Met behulp van zijn blaastechniek ontwerpt hij zijn eerste poppen.

Deze personages, beroemd over de hele wereld, vormen een vrolijke en geanimeerde familie waarin de mens met humor wordt beoordeeld.

Amuroso's benadering is die van een schepper: hij zoekt beweging, geluk, levendigheid en positieve energie.

Ontdek deze tentoonstelling met je gezin!

Contact

Musée du VerreRue du Cazier 80,6001Charleroi
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van zaterdag 19 september 2020 tot zondag 18 april 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden