• Tentoonstelling

Folon Beelden is een tentoonstelling die een twintigtal werken van de internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar presenteert. Te zien in de abdij van Villers-la-Ville, van 24 oktober 2020 tot 21 februari 2021.

In het kader van de 20e verjaardag van de Stichting Folon organiseert de Abdij van Villers-la-Ville een tentoonstelling van een twintigtal monumentale en originele beeldhouwwerken van de kunstenaar.

Folon en beeldhouwkunst

Illustrator en schilder Jean-Michel Folon gaf eind jaren tachtig een boost aan zijn carrière door zich toe leggen op beeldhouwkunst.

De kunstenaar zal zich snel ontwikkelen in de richting van beeldhouwkunst, soms monumentaal, of het nu gaat om directe beeldhouwkunst of modellering.

Verrijkt met meerdere patina's projecteren zijn sculpturen, die grotendeels op de mens gericht zijn, het universum van de kunstenaar in atypische en natuurlijke omgevingen: landschappen, tuinen, parken, galerijen.

Uitzonderlijke plaatsen voor monumentale sculpturen

Folon vond het leuk om zijn werken te confronteren met de schoonheid van een monumentale historische en architectonische site en ze te zien reageren op het licht en de seizoenen.

Zijn beelden worden hier geconfronteerd met de spiritualiteit die in de oude stenen van de cisterciënzersite besloten ligt, maar ook met de kleuren van de herfst en de winter.

In geen geval te missen!

Contact

Abbaye de Villers-la-VilleRue de l'Abbaye 55,1495Villers-la-Ville
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van zaterdag 24 oktober 2020 tot zondag 21 februari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden