• Tentoonstelling

Het SILEX'S biedt een openluchttentoonstelling die gewijd is aan 20 jaar archeologisch en wetenschappelijk onderzoek op de uitzonderlijke site van de mijnen van Spiennes, die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

De neolitische mijnen

Het is 20 jaar geleden dat de neolithische silexmijnen van Spiennes op de Unesco-werelderfgoedlijst werden geplaatst. Deze verjaardag is een uitstekende gelegenheid om de aandacht te vestigen op deze buitengewone archeologische vindplaats, die op een oppervlakte van bijna 100 hectare de overblijfselen bevat van een mijnbouwactiviteit die meer dan 6000 jaar oud is.

Met gereedschap groeven de mijnwerkers smalle schachten om bij de vuursteenlagen te komen. Zodra het vuursteen uit de mijn naar boven was gehaald, werd het rond de schachten uitgehakt. De hakkers maakten een reeks bijlen waarmee bomen werden omgehakt. 

Bezoek tot 7 november 2021 een uitzonderlijke tentoonstelling tussen natuur en cultuur!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 03 april tot 07 november 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden