• Tentoonstelling

 

Clichés allemands en Wallonie' en 'La Grande Guerre dans les grandes lignes' zijn de twee onderwerpen die in deze tentoonstelling aan bod komen. Te zien in het Wellington Museum, van 6 november 2020 tot 31 januari 2021.

Wat is er te zien op de tentoonstelling 'Clichés allemands en Wallonie'?

In 1917 en 1918 fotografeerden een dertigtal Duitse kunsthistorici, architecten en fotografen de belangrijkste Belgische monumenten: kerken, begijnhoven, musea, kastelen, herenhuizen, openbare monumenten, gevels, interieurs...

  • De tentoonstelling brengt 40 van deze foto's van uitzonderlijke kwaliteit samen.
  • Herfotografieën vanuit hetzelfde gezichtspunt maken het mogelijk om de veranderingen die het erfgoed in 100 jaar heeft ondergaan te waarderen.

Wat is er te zien op de tentoonstelling 'La Grande Guerre dans les grandes lignes'?

40 panelen geven een overzicht van de nationale en internationale elementen van de Eerste Wereldoorlog. In het bijzonder: de bezettingszones in België, de loopgraven, de technologische vooruitgang, de dwangarbeid, het verzet...

Tien panelen vertegenwoordigen de gebeurtenissen die in Waals-Brabant plaatsvonden:

  • de aanvallen op Incourt, Hélécine en Jodoigne...
  • beschadigde steden
  • Waals-Brabant in de kampen of aan het front
  • de bezetting en bevrijding van onze regio

Ga terug naar de donkere jaren van de Grote Oorlog in het Wellington Museum!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van dinsdag 01 december 2020 tot zondag 18 april 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden