• Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Destination Spa!' is opnieuw te bewonderen in het Museum van de Waterstad in Spa en doet de reizen naar het kuuroord tijdens de Belle Epoque terug herleven. Je kan de expo bezoeken van 3 april tot 14 november 2021.

In deze tijdelijke tentoonstelling ontdek je de vreugde die tijdens de Belle Epoque heerste in het vakantieoord.

Een vleugje geschiedenis

Tijdens de Belle Époque werd de kuur in Spa verrijkt met vele extraatjes die beantwoordden aan de verwachtingen van een bourgeoisie op zoek naar frisse lucht en ontspanning.

Kansspelen, paardenraces en wedstrijden, concerten en operettes, bloemencorso's en allerlei attracties verlevendigden het verblijf van buitenlanders in de villa's en hotels van de stad.

Wat is er te zien op de expo?

De opmerkelijke evolutie van het vakantieoord wordt in deze expo mooi in beeld gebracht met:

  • foto's
  • voorwerpen
  • posters
  • oude documenten
  • getuigenissen
  • video's

De tentoonstelling is opgezet in het kader van het Unesco-project 'The Great Spas of Europe'.

Een terugblik op het roemrijke verleden van het kuuroord Spa!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 03 april tot 14 november 2021.

Elke dag van 14.00 tot 18.00 uur

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden