• Tentoonstelling

Danser sur les missiles zet het werk van Margaret Harrison in de kijker. Ze is een invloedrijke figuur in de feministische kunst in Groot-Brittannië. Te bezichtigen in BPS22 in Charleroi, van 20 februari tot 23 mei 2021.

Het werk van Margaret Harrison wordt voor de eerste keer tentoongesteld in België, in BPS22.

Wie is Margaret Harrison?

Al meer dan 50 jaar bekritiseert deze geëngageerde kunstenares de visuele canons die de voorstelling van vrouwen in de maatschappij bepalen. Kunstenares en activiste Margaret Harrison wil de vormen van dominantie zichtbaar maken die tot uiting komen in de professionele sfeer of thuis, in de kunstgeschiedenis of in de populaire cultuur.

Hoe? Ze vervrouwelijkt mannenlichamen (bijvoorbeeld superhelden) en draait de machtsstructuren in de maatschappij en de media om. Daarbij gebruikt ze strategieën van het groteske zoals overdrijving, parodie en subversie.

Wat krijg je te zien op de tentoonstelling?

De tentoonstelling Danser sur Les Missiles toont de diversiteit aan technieken van de kunstenares: installaties, schilderijen, tekeningen en teksten.

Een tentoonstelling die aanspreekt!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 20 februari tot 23 mei 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden