• Tentoonstelling

België in alle staten is een expo met iconografische documenten die de geschiedenis en verwikkelingen van het land vertellen, in het Mundaneum van Bergen tot 24 april 2021.

België is al eeuwenlang vertegenwoordigd in beeldmateriaal, ook voor haar onafhankelijkheid.

Wat kun je zien op deze expo?

Meer dan 200 affiches, postkaarten, tekeningenen voor de pers en karikaturen. Of ze nu polemisch, grappig of triest zijn, ze vormen een weerspiegeling van de evolutie van de beeldvorming van België door de jaren heen:

  • buitenlandse invallen
  • spanningen tussen gemeenschappen
  • de Belgische identiteit

De tentoonstelling sluit af met de ontdekking van 12 Belgische karikaturisten als ware uitnodiging om het land te herontdekken. Van Kroll tot Geluck brengen de tekeningen voor de pers de huidige problemen van het land ter sprake.

Beleef 400 jaar Belgische geschiedenis in het Mundaneum van Bergen!

Contact

MundaneumRue de Nimy 76,7000Mons
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van woensdag 01 juli 2020 tot zaterdag 24 april 2021.

Open van woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en het weekend van 11.00 tot 18.00 uur

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden