• Tentoonstelling

Met zijn nieuwe tijdelijke tentoonstelling ABELAM, Tournés vers les étoiles, biedt het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker een unieke visuele ontdekkingsreis naar de gemaskerde ceremonies van Oceanië. In Binche, tot 7 maart 2021. 

Een stam uit Papoea

Het volk Abelam leeft in harmonie met het woud, in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea. Ze zijn bekend omdat ze ongelooflijk intense beelden hebben gemaakt met hun maskers.

Hun artistieke producties zijn echte beeldtaal. De maskers kun je in twee richtingen bekijken: gericht naar de levenden of naar de hemel en hun voorouders.

Wat is er te zien in het Museum van het Masker en het Carnaval?

Een vijftigtal maskers, onderverdeeld in twee types:

  • de yamswortelmaskers in spiraalvormig vlechtwerk die de grote wortels decoreren
  • de babamaskers die gedragen worden door mannen tijdens verschillende ceremonies

De maskers worden voor de eerste keer tentoongesteld in België en voeren je mee naar hun diverse facetten dankzij de bijzonder originele setting: een mengeling van spiegeleffect, optische illusie, schaduw en licht.

Beleef een vernieuwende, leuke en interactieve visuele ervaring die je anders doet kijken naar gemaskerde rituelen!

Contact

Musée du Masque et du CarnavalRue Saint-Moustier 10,7130Binche
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van dinsdag 01 december 2020 tot zondag 07 maart 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden