• Tentoonstelling

De Ducasse van Messines van Bergen viert haar 400e verjaardag! De gelegenheid om een tentoonstelling aan hem te wijden in het hart van de Stad van de Doudou, van 27 februari tot en met 16 mei 2021.

De Ducasse van Messines is een van de oudste evenementen in zijn soort in Henegouwen. Een optocht van reuzen, een bloemenmarkt en talrijke evenementen staan elk jaar op het programma.

400 jaar festiviteiten in Bergen

Deze retrospectieve tentoonstelling, georganiseerd door de Association des Montois Cayaux en de Royal Association du patrimoine et des traditions de Messines-Mons, wordt gehouden in de Salle Saint Georges, Grand'Place.

Ze bestaat uit 4 delen:

  • het ontstaan van het festival in 1620
  • de Ducasse zelf (affiches, foto's, documenten, folkloristische voorwerpen...)
  • de reuzen
  • de verdwenen of gewijzigde wijk Messines (foto's, tekeningen, schilderijen...)

Onvoorwaardelijke fan van de Bergense folklore of gewoon nieuwsgierig? (Her-)ontdek dit erkende volkserfgoed!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 27 februari tot 16 mei 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden