• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In dit museum in Henegouwen krijg je de indruk dat tijd is blijven stilstaan. In meer dan 40 zalen ontdek je de tijd waarin alles anders was.

Het museum is ondergebracht in een 17e-eeuwse boerderij en getuigt van de landbouwtechnieken en levensomstandigheden dankzij een grote collectie objecten en unieke meubels die in de loop der jaren verzameld werden.

Een levendig museum

Een oude klas, de molen, agrarische werkzaamheden, landbewerking, smederijen, melkerijen en ateliers van ambachtslui... Het zijn dagelijkse belevenissen van vroeger die je in het museum kan ontdekken via de intensief gebruikte werktuigen en machines.

Het Museum van het plattelandsleven biedt je het hele jaar door activiteiten en animaties:

  • demonstraties door ambachtslui
  • tentoonstellingen over het werk op de velden
  • ritjes op de kar
  • plattelandsmaaltijden
  • ...

Kom het leven van vroeger ontdekken in het Plattelandsmuseum van Huissignies.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden