• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het museum Guillaume Apollinaire in Stavelot beschrijft het verblijf van de dichter in de streek en dompelt je onder in het artistieke universum van de auteur van het 'lied van de onbeminde'.

Er wacht je een initiatieparcours in het cult-oeuvre van een van de markantste figuren uit de vorige eeuw in het unieke museum gewijd aan Guillaume Apollinaire.

Het museum is ondergebracht op de 1e verdieping van de Abdij van Stavelot dat ook de collecties herbergt van 2 andere musea:

Duur van het bezoek: 1 uur.

De archeologische opgravingen zijn vrij toegankelijk.

Alle toegangskaarten geven toegang tot de musea en de tijdelijke tentoonstellingen.

Rondleiding mogelijk op reservatie voor groepen en individuele bezoekers.

Bezoekers met specifieke behoeften

Dit museum biedt faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i certifcaat. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle nodige informatie om je bezoek te organiseren.

 In Wallonië is er een ruim gamma aan activiteiten en plaatsen met het officiële label "Access-i".

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden