• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek het buitengewone museum voor sierkunsten van Mons, het museum François Duesberg. Je ziet er een prachtige collectie unieke en zeldzame voorwerpen.

Het museum François Duesberg verwelkomt je in de voormalige lokalen van de Nationale Bank van België tegenover de Collegiale kerk van de Heilige Waldetrudis.

Maak een reis naar het leven in de Franse maatschappij van de heerschappij van Lodewijk de 16de tot de Restauratie.

Prachtige collecties

Het Museum voor Sierkunsten (1775-1825) presenteert niet alleen met een oogverblindende verzameling pendules met exotische inslag (1795-1815), enig ter wereld, maar ook met buitengewone Franse vergulde bronzen beelden, porselein, aardewerk, goud- en zilversmeedwerk, gravures, boekbinderijen en heel zeldzame voorwerpen.

Er wordt ook op briljante manier aandacht geschonken aan de Napoleontische epos en de "Grote ontdekkingen".

 

Twee sterren in de Michelingids

Het museum François Duesberg is samen met de Collegiale kerk van de Heilige Waldetrudis de enige toeristische locatie met twee sterren in de prestigieuze Michelingids.

Rondleiding op aanvraag bij baron F. Duesberg

Kinderen jonger dan 12 jaar: gratis.

Het museum François Duesberg van Mons: ontdek een van de mooiste musea voor sierkunsten ter wereld.

Kinderen jonger dan 12 : gratis.

Gesloten op 25/11/2020
Square Franklin Roosevelt 12,7000Mons
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden