pdf

Mélin, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië | Provincie Waals-Brabant

  • De mooiste dorpen van Wallonië

Mélin, een van de Mooiste Dorpen van Wallonie, is gelegen in Waals-Brabant en wordt begrensd door bossen in een agrarisch landschap. Het omvat vele boerderijen en huizen van witte steen en baksteen.

Op zes kilometer van Jodoigne ligt het dorp Mélin, genesteld in een heuvelachtig landschap te midden van velden.

Een wit paradijs

Veel gebouwen zijn opgetrokken in lokale witte stenen, bekend als Gobertange, die de plaats een heldere gloed geven. Onder hen zijn er verschillende kleine boerderijen, maar ook imposante boerderijen, souvenirs uit een landsheerlijke periode.

De beek Gobertange en zijn bijrivieren, de vijvers, de smeedijzeren bruggen, de rijen wilgen en populieren geven het dorp een heel bijzondere charme.

Een feestelijk dorp

Mélin is een dynamisch en feestelijk dorp: wijnfeest, tuinfeest en tentoonstellingen van ambachtslieden brengen het dorp maand na maand tot leven. Elke eerste zondag van april tot oktober worden er ook fietstochten georganiseerd in en rond Mélin

Lekker eten

De Villa du Hautsart is een gastronomisch restaurant in een uitzonderlijk kader.

Ben je van plan om Mélin te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.