• Museum of interpretatiecentrum

Geïnstalleerd in een authentiek 17e-eeuws gebouw, beschrijft het Folkloremuseum van Doornik vertelt over alle leeftijden van het dagelijks leven

Wat kan je zien in het museum?

Je ziet gevarieerde collecties over meerdere onderwerpen: oude ambachten, drukwerk, porselein, religie, carnaval, poppen, reuzen, geneeskunde, onderwijs, mode, verenigingen, muziek, maar ook modellen van het oude Doornik (vooral de reliëfkaart van Lodewijk XIV).

Het museum handelt ook over armoede en nodigt de bezoeker uit om zijn gevoeligheid en reflectie te ontwikkelen.

Dit museum vertelt de geschiedenis van 1800 tot nu en zal je helpen de samenleving beter te begrijpen, tijdens een familiebezoek!

Gesloten op 25/11/2020
Réduit des Sions, 32-36,7500Tournai
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden