• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Met zijn magnifieke torens en prachtig houtwerk lijkt het Kasteel Vêves wel rechtstreeks uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië.

Zijn geschiedenis

Het kasteel van Vêves was in de 8e eeuw een leengoed van Pepijn van Herstal en vervolgens een vesting van de Heren van Beaufort (het kasteel werd door hen heropgebouwd in 1410). Nadien was het de residentie van hun nakomelingen, de Graven van Liedekerke Beaufort. 

Het kasteel werd gerestaureerd tussen 1969 en 1979 en is nu open voor het publiek.

Vandaag is het een levendige en harmonieuze getuige van voorbije eeuwen en een schitterend voorbeeld van militaire kunst.

Een sprookjeskasteel

Het ligt op een rots en bestaat uit vijf prachtige torens en een opmerkelijke vakwerkgalerij (16e eeuw).

Ook in de appartementen van het kasteel heerst een geraffineerde sfeer: meubelen uit de 18e eeuw, zeldzaam porselein, historische souvenirs en schilderijen.

Activiteiten voor kinderen

Het kasteel biedt kinderen de mogelijkheid om zich tijdens hun bezoek te verkleden als ridder of prinses! Het kostuum is inbegrepen in de toegangsprijs. Ook 's nachts worden er schattenjachten georganiseerd.

Vond je het kasteel van Doornroosje leuk? Dan zal je dol zijn op het kasteel van Vêves!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden