• Attracties
  • Waterattractie
  • Industrieel erfgoed
  • Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme
  • Riviertochten

Het Hellend vlak van Ronquières, dat zich uitstrekt over 1500 meter, is uniek en kan een hoogteverschil van 70 meter overbruggen. Ontdek deze prachtige site dankzij het Visitor Center met panoramische liften en een glazen brug die over het hellend vlak loopt.

Het langste hellende vlak ter wereld

Het kunstwerk bestaat uit 2 bewegende tanks met water. Als echte badkuipen op wieltjes dragen ze de schepen over een afstand van 1432 m tussen het laagste en het hoogste niveau van het hellend vlak. Hierdoor winnen de schippers veel tijd, wat met een sluizensysteem niet het geval zou zijn.

Spektakelparcours "Een boot, een leven"

De toren van het Hellend Vlak van Ronquières is van tientallen kilometers zichtbaar en biedt een geweldig uitzicht. Je kan er ook deelnemen aan een spektakelparcours rond het thema binnenscheepvaart. Met een infraroodhelm volg je de schipper in zijn dagelijkse leven dankzij 3D-decors, audiovisuele technieken, grote schermwanden en automaten. Het is mogelijk om een bezoek te combineren met een boottocht

Bezoekers met specifieke noden

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten aan die officiëel Access-i gecertifieerd zijn. Bekijk de gedetailleerde fiche voor alle informatie voor je bezoek.

Weet dat er in Wallonië ook een breed aanbod aan officiële Access-i gecertifieerde activiteiten en plaatsen bestaat.

Contact

Gesloten op 26/02/2021
Route Baccara 1W,7090Ronquières
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 2:00

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Lift - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Niet-roker - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - CN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden