• Attracties
  • Waterattractie
  • Industrieel erfgoed
  • Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme
  • Riviertochten

Het Hellend vlak van Ronquières, dat zich uitstrekt over 1500 meter, is uniek en kan een hoogteverschil van 70 meter overbruggen. Ontdek deze prachtige site dankzij het Visitor Center met panoramische liften en een glazen brug die over het hellend vlak loopt.

De site is momenteel gesloten en dus niet toegankelijk.

Het langste hellende vlak ter wereld

Het kunstwerk bestaat uit 2 bewegende tanks met water. Als echte badkuipen op wieltjes dragen ze de schepen over een afstand van 1432 m tussen het laagste en het hoogste niveau van het hellend vlak. Hierdoor winnen de schippers veel tijd, wat met een sluizensysteem niet het geval zou zijn.

Spektakelparcours "Een boot, een leven"

De toren van het Hellend Vlak van Ronquières is van tientallen kilometers zichtbaar en biedt een geweldig uitzicht. Je kan er ook deelnemen aan een spektakelparcours rond het thema binnenscheepvaart. Met een infraroodhelm volg je de schipper in zijn dagelijkse leven dankzij 3D-decors, audiovisuele technieken, grote schermwanden en automaten. Het is mogelijk om een bezoek te combineren met een boottocht

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten aan die officiëel Access-i gecertifieerd zijn. Bekijk de gedetailleerde pagina voor alle informatie voor je bezoek.

In Wallonië is er ook een breed aanbod aan officiële Access-i gecertifieerde activiteiten en plaatsen.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Lift - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Niet-roker - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - CN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden