• Attracties
  • Grot en spelonk

Duik onder de grond en bewonder het werk van de natuur. Na miljoenen jaren erosie heeft de rivier l'Eau Noire een van de oudste ondergrondse grotten van België uitgegraven: de Grotten van Neptunus in Petigny, in het zuiden van de provincie Namen.

Wandel door de grotten en op de paden van deze Natura 2000 geklasseerde zone. Eindig je bezoek met een hoogtepunt: een fantastisch klank- en lichtspektakel aan boord van een boot op de ondergrondse rivier.

Een uitzonderlijk kader: grotten...

Tijdens de 50 minuten durende rondleiding word je ondergedompeld in een wondermooi natuurkader. Beleef onvergetelijke momenten met je gezin, van aan de voet van een klif van Givetiaanse kalksteen tot het slotspektakel!

... en een ontdekkingspad

De "Mont des Sens" (zintuigenberg) is een bewegwijzerde wandeling van 1,5 km boven de Grotten van Neptunus. Je kan hier genieten van een adembenemend uitzicht op de Eau Noire. Je komt er de regionale fauna en flora tegen: wilde orchidee, vingerhoedskruid, hagedissen, roofvogels... Beleef de natuur op een andere manier dankzij negen stations die je zintuigen prikkelen!

Na je bezoek geniet je van een drankje en een streekspecialiteit op het terras, terwijl de kinderen ravotten in de natuurlijke houten speeltuin. 

Val voor de charmes van de Grotten van Neptunus!

Contact

Gesloten op 28/01/2021
Route de l'Adujoir 24,5660Couvin
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking - Speeltuin - Terras

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden