• Museum of interpretatiecentrum

Herbeleef de laatste nacht van Keizer Napoleon in zijn laatste hoofdkwartier: de hoeve van Le Caillou

Het museum laat je op een ludieke manier de laatste uren vóór de Slag bij Waterloo herbeleven aan de hand van authentieke objecten. 

Een beetje geschiedenis...

Het is de nacht van 17 op 18 juni 1815. Napoleon en zijn Keizerlijke Garde bevinden zich op enkele kilometers van Waterloo. De avond voor de Slag worden de plannen nog op punt gesteld en dan probeert iedereen nog wat te rusten om de volgende dag de troepen van Wellington te trotseren.

Een historische plek wordt een ludiek parcours

In een authentiek kader focust dit museum op de gebeurtenissen van deze beroemde nacht dankzij getuigenissen en anekdotes uit het burgerlijke en militaire leven. Hier kan je het bed van Napoleon, de tafel waaraan hij kaartte, de boomgaard die als bivak diende, wapens, illustraties, schilderijen en zelfs het geraamte van een Franse huzaar ontdekken.

Breng een bezoekje met de familie of in groep

De zintuiglijke activiteiten zullen zowel jong als oud aanspreken. Je mag er voorwerpen aanraken, waardoor je op een speelse manier meer te weten zal komen over het leven van de soldaten, de beleving en de strategie van Napoleon.

Herbeleef Napoleons laatste uren voor de Slag bij Waterloo!

Bezoekers met speciale noden

Dit museum biedt apparatuur of faciliteiten voor mensen met speciale behoeften:

  • Rolstoelgebruikers: museum gelegen op de begane grond, toegangshellingen, hoogte en helling van de vitrines aangepast, voorbehouden parkeerplaats
  • Personen met een beperkte mobiliteit: banken en lichte klapstoeltjes in bruikleen aan de receptie
  • Blinden en slechtzienden: audiogids, themabezoeken op een beveiligde route, audiobeschrijving, tablets en de mogelijkheid om bepaalde kunstwerken aan te raken.
  • Doven en slechthorenden: videogids in gebarentaal en Franse ondertitels, blindengeleidehonden welkom
  • Personen met een mentale achterstand.

Aangezien deze structuur niet gecertificeerd is als Access-i, nodigen wij je uit om rechtstreeks contact op te nemen met het museum over de werkelijke toegankelijkheid.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Contact

Open op 24/02/2021
Chaussée de Bruxelles 66,1472Vieux-Genappe
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Pass 1815 (Waterloo): 6 attracties van het Slagveld voor € 20/p.

Slechts 1 ticket om 6 attracties en musea van het beroemde slagveld van de laatste slag van Napoleon te bezoeken en 18 juni 1815 te herbeleven in Waterloo, België.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Parking autocar - Parking

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden