• Attracties
  • Citadel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Kom naar de Citadel van Dinant en dompel je onder in meer dan 9 eeuwen geschiedenis.

De Citadel, gebouwd in 1815, biedt een bezoek aan dat de geschiedenis van Dinant van de plundering in 1466 tot de oorlog van 14-18, met inbegrip van de periode van Lodewijk XIV en Vauban, vertelt. Het is gebouwd op de plaats van een oud fort dat door Vauban is gebouwd en vervolgens ontmantelt, op de ruïnes van een 11e eeuws versterkt kasteel.

Ruimte 1914 en de ingestorte schuilkelder

In augustus 1914 waren de citadel en haar omgeving getuige van vreselijke gevechten tussen de Franse en Duitse troepen. 100 jaar later brengt de citadel dit in herinnering en stelt je voor om deze belangrijke gebeurtenis in de Belgische en Europese geschiedenis te ontdekken aan de hand van deze ruimte gewijd aan de gevechten van 1914.

Mis de reconstructie van een gebombardeerde schuilkelder niet.

De Citadel van Dinant bezoeken

  • Je kan de 408 treden van de trap beklimmen en te voet naar de citadel trekken of de kabelbaan nemen.
  • Tijdens je bezoek zie je behalve het Wapenmuseum langs het parcours voorwerpen en didactische borden die vertellen over het roemrijke verleden van Dinant, ook gekend als de "Dochter van de Maas".
  • In verschillende zalen worden figuren uit die tijd voorgesteld.

Bezoek een van de mooiste versterkste burchten van België en geniet van een onvergelijkbaar zicht op de Maas dankzij de Citadel van Dinant.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

CITADEL VAN DINANT

1 korting aangeboden
- € 1 per persoon
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 10 in plaats van € 11 per volwassene en € 8 in plaats van € 9 per kind tot 12 jaar.
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Speeltuin - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Enkel met gids - Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden