• Voorstelling

Toneelwandeling met fakkels (verschillende sketches over de legendes en historische anekdotes van de streek) in de bossen van Bomal. 

Bijgeloof zit al eeuwen sterk ingebakken bij de inwoners van deze streek en het heeft dan ook een invloed op hun gedrag. De personages die je zal tegenkomen tijdens het parcours zijn daar het levende bewijs van. Ook al verbergen we onze angsten, hoop en geloof diep in onszelf, is het mogelijk dat ze vandaag toch nog onze manier van leven bepalen?

"Vlammen" gaat door bij het Kasteel van Bomal, een magische en indrukwekkende plek. Het voorplein van het kasteel zal dus voor 3 nachten veranderen in een magische en wonderlijke plaats.

"Vlammen", dat is:

  • Meer dan 200 vrijwilligers
  • Handelaars
  • Clubs en verenigingen
  • Mensen uit alle hoeken van de streek die zich inzetten voor een kwaliteitsvol spektakel
  • Vuurwerk om de festiviteiten af te sluiten

"Vlammen", dat is ook:

  • Toeristisch, want zowel "locals" die nieuwe wandelingen willen ontdekken, als toeristen die zin hebben in iets origineels, komen hier aan hun trekken.
  • Gezellig, aangezien elke groep vergezeld wordt door mensen die hun dorp kennen en die er enkele leuke weetjes over kunnen vertellen.
  • Cultuur, aangezien "Vlammen" je de lokale legendes en deeltjes van de geschiedenis van de streek laat ontdekken.
  • Concerten met Folkmuziek en animaties op het einde van de avond.
  • Gastronomie, met verschillende stands, opengehouden door verenigingen, ambachtelijke slagers en kaasboeren die je hun lekkere streekproducten zullen laten ontdekken.

"Vlammen", dat is een geestestoestand, een moment van dromerij, een ogenblik van geluk.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden