• Tentoonstelling

Op 15 juni 2019 zullen 8 door een jury geselecteerde kunstenaars een schilderij maken in de openlucht en voor het publiek in het Hauster Park van Chaudfontaine. Een moderne kunstperformance beloond door de "Par un beau jour"-prijs.

De terugkeer van de landschapschilders

In de 19e eeuw komen de landschapschilders uit hun atelier om te gaan schilderen in het midden van de natuur, met als doel om de subtiele variaties beter voor te stellen.

De valleien van de Vesdre en de Ourthe zijn een plaats om te experimenteren voor deze vernieuwende artiesten.

Vandaag maken landschappen hun comeback in moderne kunst, waarmee ze de relatie tussen mens en natuur voorstellen.

Victor Hugo en de Vesdre

"De Vesdre is een bergstroom-rivier die doorheen Verviers en Chaudfontaine neerdaalt tot in Luik via de meest schitterende vallei ter wereld. Tijdens dit seizoen, op een goede dag, met een blauwe hemel, is het soms een ravijn, dikwijls een tuin, altijd een paradijs." Victor Hugo, 1839

De naam van de "Par un beau jour"-prijs is geïnspireerd door deze brief van Victor Hugo tijdens zijn bezoek aan Chaudfontaine. Schrijver maar ook visionaire tekenaar en, op zijn manier, voorloper van de moderne kunst.

8 artiesten, een jury- en publieksprijs

Acht kunstenaars, geselecteerd door een professionele jury, zullen hun werk realiseren in slechts één dag.

Een echte artistieke performance waar de creatie zich ontplooit voor de ogen van het publiek, dat kan stemmen op zijn favoriete oeuvre.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden