• Bijeenkomst

De hemel, het heelal en hun mysteries... De Nacht van de Sterren is het zomerevenement gewijd aan astronomie dat je niet mag missen bij SPARKOH! in Frameries.

Elk jaar, midden in de zomer, gaan nieuwsgierigen naar de hemel op ontdekkingstocht naar het hemelgewelf en zijn wonderen.

Al de schoonheid van het universum en de sterren

In een kleine groep, en met voorafgaande online reservering, zal een deel van het publiek de kans krijgen om te genieten van een speciaal programma, waaronder:

  • een astro quiz: test je kosmische kennis 
  • een geleide wandeling door het zonnestelsel
  • een unieke kans om de geheimen van de dierenriem te ontdekken
  • tentoonstellingen, een nachtatelier, en natuurlijk het observeren en ontdekken van de hemel, de sterrenbeelden en hun legenden... 

Het volledige programma vind je op hun website.

Een nacht onder de sterren

Gewoonlijk kun je op zaterdag bij het vallen van de avond de hemel observeren met de apparatuur van de Cercle astro en de pracht van het hemelgewelf bewonderen. 

De SPARKOH! zal vol verrassingen zitten, buiten de gebaande paden, met een geweldige interactieve quiz als opwarmer!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden