• Festival

Afspraak in het Kasteel van Schaltin voor het festival Bièrez-vous? Het feest van de Belgische bieren en streekproducten.

Je kan er veel kwaliteitsbieren proeven in alle smaken: hoppig, moutig, sterke, gebrande... en in alle kleuren: wit, blond, amber, bruin, zwart... terwijl de de minder bekende bieren van kleine Belgische ambachtsbrouwerijen in de kijker gezet worden. 

De streekbieren en -producten

Er zijn tal van ambachtelijke brouwerijen aanwezig die je hun bier laten proeven.

De gastronomie wordt ook in de kijker gezet: een restaurant stelt een menukaart voor met biergerechten, en snelkeuken met streekproducten.

Voor de verzamelaars en de handelaars wordt er een bierverzamelaarsbeurs georganiseerd op de site. Zo krijgen de liefhebbers de kans om hun bierglazen, bierviltjes, etikettes, publiciteitsvoorwerpen en andere te vinden, te verkopen of te wisselen.

Naast de degustatie van ambachtsbieren is het ook de kans om een gezellige dag met je gezin door te brengen, gevuld met ludieke en muzikale animaties voor klein en groot.

Een uniek weekend met een combinatie van lokale gastronomie, concerten en leuke activiteiten rond Belgische ambachtelijke bieren!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden