• Festival

Bièrez-vous? Een uniek weekend voor de hele familie dat streekgastronomie, concerten en ludieke animaties combineert rond de Belgische ambachtsbieren.

Je kan er veel kwaliteitsbieren proeven in alle smaken: hoppig, moutig, sterke, gebrande... en in alle kleuren: wit, blond, amber, bruin, zwart... terwijl de de minder bekende bieren van kleine Belgische ambachtsbrouwerijen in de kijker gezet worden. 

De streekbieren en -producten

Er zijn tal van ambachtelijke brouwerijen aanwezig die je hun bier laten proeven.

De gastronomie wordt ook in de kijker gezet. Een restaurant stelt een menukaart voor met biergerechten (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert), terwijl diegenen die gehaast zijn kunnen genieten van de snelkeukens met streekproducten.

Voor de verzamelaars en de handelaars wordt er een bierverzamelaarsbeurs georganiseerd op de site. Zo krijgen de liefhebbers de kans om hun bierglazen, bierviltjes, etikettes, publiciteitsvoorwerpen en andere te vinden, te verkopen of te wisselen.

Naast de degustatie van ambachtsbieren is het ook de kans om een gezellige dag met je gezin door te brengen, gevuld met ludieke en muzikale animaties voor klein en groot.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden