• Folklore en traditie

Het feest van de heksenverbranding in Ellezelles Ontdek een unieke plek boordevol hekserij en traditie.

Al 40 jaar zorgen "Lès Chorchîles" ervoor dat de gemeente Ellezelles tot ver buiten haar grenzen bekend is als hét dorp van de folklore.

Een traditie waarbij heksen herdacht worden

Dit folkloristische evenement wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de executie van heksen in 1610 in Ellezelles

De duivel zakt af naar de "Mareû", waar een groots klank- en lichtspel bij het vallen van de nacht boosaardige, folkloristische en historische figuren weergeeft...

Op het programma

  • verwelkoming van de heksen, de duivel en de weerwolf op de Place d'Ellezelles
  • vooravond: gratis animaties
  • richting  de Mareû waar de hekse hun grote Sabbat gaan uitvoeren voor de duivel
  • na de wandeling: vreemd klank- en lichtspel dat wordt onderbroken door de lokale wachten. Enkele heksen worden gearresteerd... mysterie! Wat gaat er van hen worden?

Durf jij terug te reizen naar het heksentijdperk?

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Op zaterdag 25 juni 2022

Zaterdag: 18.00 tot 23.50 uur

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden