• Festival

Het eeuwenoude dorp Milmort wordt the place to be om de lekkere Marennes Oléron oesters te proeven.

Elk jaar in december vind je in het centrum van Milmort het kleinste kerstdorp van het land: slechts één chalet! Maar niet zomaar een chalet... Het is het zenuwcentrum van een feestelijke, gezellige en gastronomische animatie. Je vindt er:

  • oesters (maat n°3) uit Marennes Oléron, puur of gegratineerd
  • trembladais vissoep
  • kabeljauwwangbeignets...

Als bijgerecht, ouderwets grijs brood en een zeer goede witte Sauvignonwijn.

Bezoekers uit de hele wereld (of bijna)

Mensen komen uit de hele Luikse regio, maar ook uit Limburg, Brussel... en zelfs uit de buurlanden voor deze proeverij!

Elk jaar worden bijna 35.000 oesters geproefd ten voordele van de smaakpapillen, de gezelligheid van de ontmoetingen... en de jeugd en de sociale verenigingen van het dorp.

Voor de editie van 2021 zal het Covid Safe Ticket verplicht zijn om aan het evenement deel te nemen.

Deze nieuwe editie zal niet nalaten de vorige te eren en, zoals ze in Milmort zeggen, "Oufti! Quéne afêre a Mérmwète (oh la la! Wat een gedoe in Milmort)".

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand december 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden